Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015



Οδηγίες για τη Συγγραφή Εισήγησης για την Επιμορφωτική Διημερίδα  στην Άμφισσα

με θέμα:
"Η Μουσική εκπαίδευση στη Ελλάδα τον 21ο: αιώνα"


Όνομα Επώνυμο
Ιδιότητα / Διεύθυνση
ΠΕΡΙΛΗΨΗ
Το κείμενο αυτό περιέχει οδηγίες για το πώς θα μορφοποιήσετε την εισήγησή σας

για την Επιμορφωτική Διημερίδα  στην Άμφισσα με θέμα :

"Η Μουσική εκπαίδευση στη Ελλάδα τον 21ο: αιώνα"
Μετά τα ονόματα των συγγραφέων υπάρχει κενό 30pt και θα πρέπει να ακολουθούν δύο περιλήψεις της εισήγησης. Η μία περίληψη θα είναι στα Ελληνικά και η δεύτερη στα Αγγλικά. Και στις δύο περιπτώσεις, η περίληψη θα γραφεί με βάση τα επόμενα στοιχεία : Fonts: Times New Roman 10 Πλάγια. Στοίχιση: πλήρης Διάστιχο: μονό. Φροντίστε να υπάρχει εσοχή 1εκ. στην αρχή κάθε παραγράφου (πρώτη γραμμή εσοχή: 1 εκ.).
 Η περίληψη δεν θα πρέπει στην κάθε γλώσσα να ξεπερνά τις 160 λέξεις. Η περίληψη στα Ελληνικά και Αγγλικά, μαζί με τα υπόλοιπα στοιχεία δεν πρέπει να υπερβαίνει την πρώτη σελίδα. Μετά την περίληψη στα αγγλικά αρχίζει η 1η ενότητα της εισήγησης μετά από περιθώριο 30pt.
Title in English
ABSTRACT
Abstract in English.  Use the same format as in the case of the Greek Abstract.
Fonts: Times New Roman 10 Italics. Alignment: justified Spacing: single, First line indentation 1 cm
1. ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ, ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑ ΚΑΙ ΜΕΓΕΘΟΣ
Το κείμενο θα πρέπει να είναι σε τυπικές διαστάσεις Α4 (21εκ x 29,7εκ.) με περιθώρια 2,54εκ. επάνω-κάτω και 3,17εκ. δεξιά-αριστερά (είναι οι τυπικές διαστάσεις ενός αρχείου word). Εάν δεν χρησιμοποιείτε το συγκεκριμένο αρχείο (που είναι ήδη μορφοποιημένο), θα πρέπει να πάτε στην εντολή «Αρχείο», «Διαμόρφωση σελίδας» και στην επιλογή «Περιθώρια» να εφαρμόσετε σε όλα τα διαστήματα, δηλαδή στα σημεία «επάνω», «κάτω», «αριστερά» και «δεξιά» τις προτεινόμενες διαστάσεις.
Η κάθε εισήγηση προς παρουσίαση θα πρέπει να χρησιμοποιεί τη γραμματοσειρά Times New Roman 11pt από την αρχή έως το τέλος και να είναι μορφοποιημένη σε μονό διάστημα σε όλο το αρχείο. Φροντίστε να υπάρχει εσοχή 1εκ. στην αρχή κάθε παραγράφου.
Η εισήγηση πρέπει να μην υπερβαίνει σε σύνολο τις 10 σελίδες συμπεριλαμβανομένων σχημάτων, πινάκων και αναφορών, αν πρόκειται για προφορική εισήγηση. Σε αντίθετη περίπτωση, η εισήγηση δεν θα γίνει αποδεκτή για δημοσίευση στα πρακτικά του συνεδρίου. Επίσης, σε περίπτωση που η μορφή του κειμένου που έχει υποβληθεί δεν ακολουθεί τις οδηγίες του παρόντος υποδείγματος, οι διοργανωτές του Συνεδρίου διατηρούν το δικαίωμα του αποκλεισμού της εργασίας από τα πρακτικά.
2. ΤΙΤΛΟΣ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ  
Ο τίτλος της κάθε εισήγησης θα πρέπει να έχει μέγεθος γραμμάτων 16, να είναι επικεντρωμένος και να είναι με έντονα (bold) γράμματα. Μετά τον τίτλο θα πρέπει να υπάρχει περιθώριο 18pt. Αμέσως μετά ακολουθεί η ταυτότητα του ή των συγγραφέων με μέγεθος γραμμάτων 12 και το ή τα ονόματα με πεζά και το ή τα επώνυμα με κεφαλαία (όπως στο υπόδειγμα). Εάν υπάρχουν περισσότεροι του ενός συγγραφείς μπαίνουν παράλληλα (εάν αυτό είναι εφικτό-μέχρι 3 συγγραφείς είναι εφικτό, αλλιώς θα χρησιμοποιηθεί και επόμενη σειρά συγγραφέων παρακάτω).
3. ΤΙΤΛΟΙ ΕΝΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΕΝΟΤΗΤΩΝ
Οι τίτλοι των ενοτήτων του κειμένου θα πρέπει να έχουν στοίχιση στα αριστερά, να είναι στα κεφαλαία και έντονη γραφή bold. Το μέγεθός τους θα πρέπει να είναι 12. Οι τίτλοι των υποενοτήτων θα πρέπει να έχουν στοίχιση στα αριστερά, να είναι γραμμένες με πεζά γράμματα και έντονη γραφή (bold). Το μέγεθός τους θα πρέπει να είναι 11. Οι ενότητες αριθμούνται ως 1., 2. κλπ., ενώ οι υποενότητες έχουν δύο συνθετικά αρίθμησης πχ. 1.1, 1.2, κλπ., 2.1, 2.2, κλπ.  Οι τίτλοι των ενοτήτων και υποενοτήτων θα πρέπει να ακολουθούν 6pt μετά το κείμενο. Επίσης το κείμενο θα πρέπει να ακολουθεί 6pt αμέσως μετά τον τίτλο κάθε ενότητας ή υποενότητας. Προσπαθήστε να μην χρησιμοποιείτε περισσότερα από 2 επίπεδα ενοτήτων (δηλαδή να μην υπάρχει ενότητα x.x.x). 


4. ΑΡΙΘΜΗΣΗ ΣΕΛΙΔΩΝ, ΥΠΟΣΕΛΙΔΑ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΙΔΕΣ
4.1 Αρίθμηση Σελίδων  
Δεν θα πρέπει να υπάρχει στο κείμενο αρίθμηση σελίδων. Αντίθετα οι ενότητες και οι υποενότητες θα πρέπει να αριθμούνται. Προσπαθήστε να μην χρησιμοποιείτε περισσότερα από 2 επίπεδα ενοτήτων (δηλαδή να μην υπάρχει ενότητα x.x.x).
4.2. Υποσέλιδα και Κεφαλίδες
Δεν θα πρέπει να υπάρχουν στο κείμενο κεφαλίδες ή υποσέλιδα.
5. ΧΡΗΣΗ ΑΝΑΦΟΡΩΝ
Η βιβλιογραφία θα πρέπει να εμφανίζεται στο κείμενο με το επώνυμο του συγγραφέα και τη χρονολογία έκδοσης του κειμένου, δηλαδή (Συγγραφέας, 1996), ή (Συγγραφέας1, Συγγραφέας2 & Συγγραφέας3, 1999).
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ
Η βιβλιογραφία θα πρέπει να βρίσκεται σε αλφαβητική σειρά στο τέλος του κειμένου. Η ενότητα των αναφορών δεν θα πρέπει να είναι αριθμημένη.
Ο τύπος της βιβλιογραφικής παραπομπής περιγράφεται στη συνέχεια για κάθε είδος εργασίας:

Συγγραφέας Χ. ( Έτος), «Τίτλος εργασίας σε περιοδικό»,  Τίτλος περιοδικού, Τόμος, Σελίδες xx-xx.
Συγγραφέας Χ. (Έτος), «Τίτλος εργασίας σε Συνέδριο», in Τίτλος Πρακτικών σε πλάγια γράμματα, εκδότες και εκδοτικός οίκος εάν υπάρχουν,  Σελίδες xx-xx (Έτος).
Συγγραφέας Χ. (Έτος),  Τίτλος βιβλίου σε πλάγια, Εκδοτικός οίκος και πόλη, σελίδες εάν αναφέρονται.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου